Kimppaveneily

Meidän perheellä on ollut jo pitkään harrastuksena veneily. Mr. Vatupassi on veneillyt jo 15-vuotiaasta asti, ja minäkin koko lapsuuden pienemmillä veneillä. Vesi on elementtinä ihan superrauhoittava ja veneilyssä on oma taikansa.

Kun me tutustuttiin 11 vuotta sitten toisiimme, tutustuin nopeasti myös Mr:n lapsuudenkavereihin. Mr:llä oli silloin oma pieni vene, jolla teimme yöreissujakin vaikka siinä ei paljoa mukavuuksia ollutkaan. Vene oli yhteiskäytössä lapsuudenystävien kanssa ja jossain vaiheessa miehet päättivät ostaa kolmistaan hieman isomman veneen. Niin syntyi veneporukka, joka on ollut aktiivinen jo vuodesta 2012. Nykyään kaikilla miehillä on perheet, ja veneporukka onkin jo 11 hengen miehistö. Veneet on perheiden kasvaessa muuttuneet isommiksi ja tänä kesänä veneillään jo kolmannella yhteisellä veneellä. Meidän slogan oli pitkään ”laiturin pienin vene ja isoin porukka”, mutta nyt uuden veneen myötä miehistön ja veneen koko ovat kutakuinkin balanssissa.

Me ollaan usein koko miehistö samaan aikaan veneellä. Lapsilla on seuraa toisistaan ja aikuiset viihtyvät, kun saa viettää aikaa ystävien kanssa. Nukkumapaikkoja ei ole ihan kaikille, mutta pienimmät lapset nukkuvat vanhempien välissä ja isommat tarvittaessa teltassa. Sopu sijaa antaa. Tavarat pyritään pitämään paikoillaan ja omissa laukuissa, muuten pienet tilat valtaa sekasorto hyvin nopeasti. Me emme siis mitenkään jaa viikkoja / vuoroja, vaan usein ollaan koko porukka samaan aikaan veneilemässä. Veneily onkin meille yhtä kun ystävien näkemistä, eikä näin pienten lasten kanssa edes oman perheen miehistöllä pystyisi vielä liikkumaan.

Miehillä on hyvät systeemit kulujen jakamiseen. Kuluja maksetaan osittain käytön mukaan, osittain kolmeen osaan ja osittain omistussuhteen mukaan. Veneellä kaikki ruoka on yhteistä ja ruokakulut jaetaan, ja ruokaa laittaa se kuka ehtii parhaiten. Meidän porukassa kaikki on reippaita tekijöitä, ja koen, että jokainen pyrkii tekemään muiden olosta mahdollisimman rentouttavaa. Tai vähintään niin rentouttavaa kun se kolmen aivan pienen lapsen kanssa voi olla 😀 Juhannuksena, kun paikalla oli vain pikkulapsiperheet, tehtiin ruokia etukäteen kotona ja madallettiin rimaa.

Moni on kummastellut, voiko kimppaveneily toimia. Että eikö tule tappelua siitä, kuka tekee eniten töitä veneen eteen tai kuka veneilee eniten. Ei näistä tietääkseni ole koskaan tullut edes pienintä sanaharkkaa. Ehkä tilanteeseen vaikuttaa se, että miehillä on pitkä yhteinen historia ja kaikki ovat luonteeltaan sellaisia sopuisia, ratkaisukeskeisiä sovinnontekijöitä. Aika ideaaleja kimppaveneilijöitä siis. ❤

Meidän perhe on aina ollut se, joka tekee vähiten veneen eteen hommia (koska asumme 2,5h:n päässä veneen säilytyspaikasta ja muut ovat vieressä sekä meidän työrytmi menee täysin ristiin muiden kanssa) ja joka myös veneilee selvästi kaikista vähiten. Näkisin, että muilta voisi tulla sanomista, jos nuo ei olisi jotenkin balanssissa. (: Perhe, joka ehtii veneillä eniten myös huoltaa ja hoitaa venettä eniten. Silti tänäkin kesänä onnistui muiden loma-aikaan meidän perheen oma viikonloppureissu, jolloin minun vanhemmat tuli seuraksemme veneelle. Kun joustoa löytyy joka suuntaan, homma toimii hyvin. Meidän perheen käytöllä (joinakin kesinä 1krt / kesä, parhaimpinakin 5krt/kesä) ei olisi MITÄÄN järkeä pitää omaa venettä. Hinta-hyöty-suhde olisi niin pahasti pielessä. Mutta kimppaveneellä vähäinenkin käyttö on jotenkin kohtuullista.

Parhaillaan kun kirjoitan tätä olemme juuri matkalla veneelle koko veneporukan voimin 3-4 yöksi. Ihan mahtavaa päästä näkemään ystäviä ja nauttimaan luonnosta, hyvästä ruoasta ja seurasta. Lämmin suositus kimppaveneilylle täältä – kunhan porukka on hyvä! (:

❤ Elina / Kotona (veneellä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s