Tekstiilivärillä pyyhkeet uuteen uskoon


Ostimme reilu vuosi sitten ison määrän valkoisia käsipyyhkeitä, mutta tässä lyhyessä ajassa pyyhkeet alkoivat olla pesunkin jälkeen kaikkea muuta kuin puhtaan valkoisia. Inhoan ostaa mitään, mikä ei kestä pitkäikäistä käyttöä. Äitini ehdotti pyyhkeille jotain valkaisupesua, mutta sekään ei tuntunut hyvältä ratkaisulta, kun sitä pitäisi varmaan olla uusimassa puolen vuoden välein. Niinpä kokeilin värjätä pyyhkeet Nitorin tekstiilivärillä, ja tuli aika hyvät vaikka itse sanonkin! 👌 Tämä ei ole kaupallinen postaus – haluan vaan jakaa vinkin värjäyksestä teille (ja samalla haluan uskoa, ettei me olla ainoita keiden valkoiset pyyhkeet muuttuu vuodessa ihan kamaliksi 😀 ), kun olen niin tyytyväinen lopputulokseen.

nitor tekstiiliväri
nitor tekstiiliväri

Ekalla kerralla värjäsin vain kaksi pyyhettä testimielessä, ja niistä tuli aika hyvänväriset, tuollaiset vähän tummemmat hiilenharmaat. Toisella kerralla uskalsin jo heittää kaikki käsipyyhkeet sekä Rönden pienemmät peppupyyhkeet saamaan pesukoneelliseen yhden väripulverin kanssa. BTW Vauvaperheet: nuo peppupyyhkeet ovat muuten maailman kätevintä kokoa ko. tarpeeseen, Ikealta löytyy edelleen! Tekstiiliväriksi valikoitui Nitor, koska sitä löytyi useammassa värissä Prismasta. Varmaan muillakin valmistajilla on valikoimaa useampaan makuun. Toisella kerralla olin jo myös niin itsevarma, etten lukenut enää värjäysohjetta ja värjäsin 40asteessa – ihan hyvä tuli silti (äh, eihän tuo 30astetta lue kuin KISSAN KOKOISIN KIRJAIMIN tuossa purkin kyljessä :D).

tekstiiliväri nitor
Vähemmän värjättävää kerralla = tummempi väri.

pyyhkeiden värjäys tekstiiliväri
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_20200211_140720.jpg
nitor tekstiiliväri

Tällainen niksipirkkavinkki siis jakoon! Eipä tarvitsekaan heittää vain ulkonäkösyistä muuten hyviä pyyhkeitä pois, koska pienellä värjäyksellä saa ihmeitä aikaan. Mä ainakin olen supertyytyväinen. Ekologista ja pidemmän päälle säästää kukkaroakin, sillä väripurkki maksoi Prismassa vain 5.95€.

Hyvää viikkoa 😍

❤ Elina / Kotona

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s